Košarkarski klub HidriaKošarkarski klub Hidria

ZADNJI PRISPEVKI

V soboto proti Jesenicam V soboto proti Jesenicam
Člani osvojili ALPENCUP Člani osvojili ALPENCUP
Vpis za nove člane Vpis za nove člane
Priprave 2023 pod streho Priprave 2023 pod streho
Sezona 2023/2024 je pred vrati Sezona 2023/2024 je pred vrati
Novice  |  Dogodki  |  Klepeti


<< sep 2023 >>
P T S Č P S N
28293031
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
Kvalifikacije U14 Hidria : Vrnika ob 16:40
Vrhnika, OŠ Ivana Cankarja
20
21
22
23
Turnir ALPENCUP, člani
Traunstein, Nemčija
24
Slovan A : Hidria, U16 ob 10:00
ŠD Kodeljevo, Ljubljana
25
26
27
Leone Ajdovščina : Hidria, U14 ob 17:30
OŠ Šturje
28
29
30
Hidria : Jesenice, člani ob 19:00
Modra dvorana, Idrija
1

Final four, Idrija 2012

Idrija, 2.06.2012
Final four, Idrija 2012V idrijski Modri dvorani smo bili priča izjemnemu športnemu dogodku, ki sta ga soorganizirala OŠ Idrija in naš košarkarski klub Hidria.
Že sama uvrstitev naših fantov na zaključni turnir četverice je bila izredno preseneteljiva, saj so fantje ugnali nekaj na papirju močnejših ekip, v tekmovanju pa vsako leto sodeluje kar okoli 200 osnovnih šol iz celotne Slovenije.
Na turnirju v Idriji so tako poleg naše ekiipe nastopile še OŠ Mirana Jarca, OŠ Vita Kraigherja in OŠ Šoštanj.
V prvem polfinalnem dvoboju smo bili priča velikemu povratku naše ekipe. Tekmo proti ekipi Vita Kraigherja so naši fantje začeli dobro. V napadu sta bila razpoložena Mlakar in Vidmar, obramba pa je bila nekoliko slabša, kar so Ljubljančani izkoristili in za točko dobili prvi del srečanja. Tudi v drugem delu se naši fantje niso sprostili. Gostje so pred zadnjo tretjino vodili za 8 točk.
Tudi 3 minute do konca ni še nič kazalo na zmago naših fantov, saj so Ljubljančani vodili za okroglih 10 točk. A naši fantje se tudi to pot niso predali in pričeli izjemno serijo. Najprej je trojko z ogromne razdalje zadel Vidmar, sledil je "faul" koš Mlakarja, ki je zgrešil prosti met, a je žoga prišla do Tratnika, ki je na veselje polne Modre dvorane znižal vodstvo Ljubljančanov na le tri točke. Peterka Tratnik, Vidmar, Prem, Mlakar, Logar je imela en sam cilj  - popeljati svojo ekipo v finale, kar jim je na koncu ob izjemni podpori domače dvorane tudi uspelo. Zadnji del srečanja so dobili z rezultatom 23 : 9. 
Vzdušje pred uradno otvoritvijo je bilo odlično. Na otvoritvi smo poslušali govore ravnateljice, župana in predstavnika KZS. Sledilo je nekaj plesnih in glasbenih nastopov, ki so dali dogodku še dodatno veljavo.
V drugem polfinalu je OŠ Mirana Jarca dominirala od prve do zadnje minute in ugnala OŠ Šoštanj z rezultatom 70:29. 
V tekmi za tretje mesto je ekipa OŠ Vita Kraigherja pričakovano ugnale Šoštanjčane, ki so prikazali nekaj lepih potez, a za medaljo tudi to ni bilo dovolj, saj so Ljubljančani tekmo dobili z rezultatom 45:38.
Velike finale se je tako odvijalo med OŠ Idrija in OŠ Mirana Jarca iz Ljubljane. Ljubljančani imajo v svojih vrstah enega najboljših igralcev pri generaciji 1999 trenutno v Evropi. Luka Dončič je prikazal izjemno igro in bil neuzaustavljiv. Na dveh tekmah je dosegel kar 73 točk, ob tem pa razigral še celotno svojo ekipo. Naši fantje so se borili po svojih najboljši močeh, a prave energije tokrat žal ni bilo. Dobro finalno tekmo je odigral Tjan Prem, tudi Uroš Logar je bil dober v napadu, saj je zadel kar nekaj lepih metov. Končni rezultat OŠ IDRIJA:OŠ MIRAN JARC 41:78.
Nagrade za najbolše igralce so podelili predsednik našega kluba g. Dušan Lapajne, ravnateljica OŠ Idrija Nikolaja Munih in najboljši slovenski kolesar, Idrijčan Borut Božič. MVP in najboljši strelec turnirja je pričakovano postal Luka Dončič. V prvo peterka turnirja je bil uvrščen naš Cene Vidmar, ki je na obeh tekmah pokazal, kako se bori za svoje barve.
Turnir je uspel v vseh pogledih. Organizacijo so pohvalili predstavniki KZS in predstavniki vseh ekip, ki so v en glas ponavljali, da se v Idriji odlično počutijo.
Modra dvorana se je ponovno tresla, kar je popeljajo naše fante v finale, kjer so morali priznati premoč ljubljanski ekipi. Kljub temu pa ni bilo pretiranega razočaranja, saj je bil cilj pred turnirjem jasen - medalja. Tokrat so si naši fantje priborili srebrno, kar je krona na izredno uspešno klubsko sezono.

Deli s prijatelji  
GENERALNI POKROVITELJ

HIDRIA

SPONZORJI KK Hidria

KOLEKTOR

Triglav

NLB Banka

Elektro Primorska


E3 - Energetika, ekologija, ekonomija


INTEHNA

KLUB PODPIRAJO ŠE

Občina Idrija

INTIS, Miha Prezelj s.p.
© 2023 KK HIDRIA. Vse pravice pridržane.